Китайската Shanghai Unison Aluminium Products Co. ще инвестира 35 млн. евро в

...
</TD
>Китайската Shanghai Unison Aluminium Products Co. ще инвестира 35 млн. евро в
Коментари Харесай

Китайски звяр стъпва в Пловдив, отваря голям завод, търси много работници

Китайската Shanghai Unison Aluminium Products Co. ще влага 35 млн. евро в цех за произвеждане на авточасти в " Тракия икономическа зона " (ТИЗ). Това сподели Катя Стайкова, изпълнителен шеф на “Клъстер Тракия икономическа зона ". Новото произвеждане ще се намира на територията на община " Марица ", с. Радиново.

Реално това е първата китайска инвестиция в България в региона на промишлеността ", споделя Стайкова.

Строителството въз основата ще стартира до края на април тази година и ще разкрие до 200 нови работни места. Заводът ще бъде ситуиран върху 11 000 квадратни метра и може да бъде уголемен на втори стадий. 

Всичко зависи по какъв начин ще се усеща компанията, реализирайки първия стадий на инвестицията си, и ще реши дали да продължи. При нас няма компания, която да е спряла да работи, а всички се уголемяват и прибавят производства ", изясни Стайкова. 

Unison Shanghai е фокусирана върху върху производството на части и съставни елементи за каросерии за електрически транспортни средства. От българския цех китайският производител ще доставя Tesla, Volvo, Fiat. Компанията има цех в Китай и новостроящ се в Мексико.

В България следва тя да кандидатства и за вложител клас " А ".

В " Тракия икономическа зона " на година имаме най-малко пет-шест нови вложители ", изясни Стайкова.

Тя е уверена, че най-късно през 2025 година в ТИЗ ще има инвестиция за над 1 милиарда лева, която ще създава краен артикул. По думите ѝ с цел да се случи една милиардна инвестиция, би трябвало да се предложат изискванията за нея, които по думите ѝ към този момент има в " Тракия икономическа зона ", написа Economic.bg.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР